Skedsmokorset - Frogner

Rute nr: 844
Lengde: 6.0 km
Rutetype: Offentlig vei

Oversiktskart

Beskrivelse

Ruta starter i krysset Trondheimsveien/Gjerdrumsveien/Presthagaveien på Skedsmokorset. Du følger Trondheimsveien nordøstover i ca. 1 kilometer. Her svinger du til venstre, inn på gang- og sykkelveien opp mot boligområdet på Vardeåsen.

Du har fortsatt asfalt under dekkene, og har bebyggelsen på venstre hånd, mens du på høyre side har een åker. Veien du sykler på nå, heter Åsheimvegen, og i enden av den passer du på å svinge skarpt til høyre. Du følger da gang- og sykkelveien gjennom undergangen, og kommer da ut på gang- og sykkelveien på venstre side av Trondheimsveien.

Det bærer nå nedover i østlig retning, og et pent åkerlandskap åpenbarer seg. Du får også utsyn mot Frogner, der kirken til høyre peker seg ut som et landemerke. I bunnen av bakken sykler du på broen over elva Leira, og fortsetter så oppover og gjennom tettstedet. Du tråkker deg videre under jernbanebroen like ved Frogner stasjon, og kommer straks til krysset Gauteidvegen/Frognervegen. Her ender ruta.

Anbefalt videre sykling på Romerikssletta er rute 845 til Leirsund, rute 846 til Sørumsand eller rute 874 til Kløfta.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
395 Lett runde på Nedre Romerike Sørumsand Sørumsand 46.0
374 Over Romerikssletta og gjennom Lillomarka Sørumsand Langsetløkka 41.5
401 Treningstur på Romerike Kløfta Kløfta 29.6

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Skedsmokorset