Jaren - Amundrud

Rute nr: 897
Område: Hadelandsåsene
Lengde: 5.3 km
Rutetype: Offentlig vei

Oversiktskart

Beskrivelse

Jaren stasjon er utgangspunktet for denne sykkelruta. Det er en rute med en god del stigning - fra ca. 200 moh. ved stasjonen og opp til rundt 465 meters høgde. Stigningen fordeler seg ganske jevnt i rundt 4,5 kilometer. Da flater det ut, før det igjen blir litt stigning på slutten.

Vi sykler Jarenvegen mot kornsiloen og over jernbanebrua. Vi fortsetter rett fram, forbi bakeriet, opp bakken, gjennom kulverten under riksveg 4, og tar til venstre. Nå kommer vi inn på Movegen. Vi sykler oppover gjennom bebyggelsen, og videre gjennom frodig kulturlandskap. Etter hvert som vi tråkker oss oppover, blir utsikten bare bedre og bedre. Så vi anbefaler å ta seg en pust i bakken og se seg tilbake, ned mot Viggadalen, Sølvsberget, Brandbukampen og Randsfjorden.

Ca. 4,5 kilometer fra start krysser vi under riksveg 4 igjen, og tar til høgre i Amundrudvegen. Vi følger denne vegen mot venstre, til krysset ved Amundrud. Herfra kan turen fortsette mot høgre - i rute 954 til Badstuvegen. Derfra kan man sykle videre både til Svera og Lygna, og videre innover Øståsen. Tar vi til venstre i dette krysset, kan vi følge rute 957 opp til Pålsætra og Løvstua.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
444 Over toppen av Hadeland Jaren Jaren 39.2

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Jaren