Eiktunet - Vardal kirke

Rute nr: 919
Lengde: 7.3 km
Rutetype: Offentlig vei

Oversiktskart

Beskrivelse

Utgangspunktet for denne sykkelruta er Eiktunet. Hit kan du bl.a. komme i rute 918 fra Gjøvik stasjon. Vår rute starter ved innkjøringen til Øverby - i overgangen mellom Øverbyvegen og Vardalsvegen.

Det er sistnevnte veg du skal følge, og det er varierende, men for det meste svak stigning på mesteparten av vegen. Første del av ruta går gjennom skog, men etter hvert får du kulturlandskap på begge sider. På veg innover gjennom Øverbygda vanker det også utsikt ned mot dalen på venstre side, og tilbake mot Mjøsa og kulturlandskapet sør for Gjøvik. Ruta avsluttes med en liten nedoverbakke - og dermed er du framme i rundkjøringen ved Vardal kirke.

Fortsetter du rett fram, kan du følge rute 923 mot Mustadroa og Linnerud, inne på Vardalsåsen. Ned til venstre går rute 917 til Bybrua og Gjøvik, mens rute 922 tar opp til høgre, til Nordenga og Skarkerud. Dit kan du også komme dersom du tar til høgre knappe 2 kilometer fra start (rute 921). Det er langt kortere, men da går du glipp av turen innover i Øverbygda.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Eiktunet