Jaren - Alm - Hilden

Rute nr: 998
Område: Hadelandsåsene
Lengde: 6.1 km
Rutetype: Offentlig vei

Oversiktskart

Beskrivelse

Denne sykkelruta starter ved Jaren stasjon, og vi sykler først nordvestover, på flat gang- og sykkelveg langs Jarenvegen. Ved nordenden av Jarenvatnet holder vi til høgre, passerer Fagertun Sykehjem og sykler videre nordover.

Rett før undergangen ved fylkesveg 33, tar vi til venstre i Røysumlinna. Her er det skiltet mot Alm. Opp dit er det 2,6 kilometer, og en stigning på nesten 140 høgdemeter. På veg oppover har vi fin utsikt tilbake mot Viggadalen.

Ved Alm krysser vi rute 332, som følger Den Bergenske Hovedveg mellom Granavollen og Røykenvik. På venstre side i krysset ligger Majors-Alm. På denne store gården holdt hesten Alm Svarten til. På høgre side ligger sju gravhauger, "Kakkelhaugene".

Her oppe er det fin utsikt over kulturlandskapet på Tingelstadhøgda. Vi fortsetter rett fram gjennom Røysumlinna, og nå går det lett unna ned til Hilden og Jorstadlinna. Her ender vår rute.

Men turen kan fortsette mot høgre i rute 953 til Grinaker - eller mot venstre, i rute 997 til Granavollen. Det går også ruter mot Mo herfra, både nord og sør for Sølvsberget (rute 1000/rute 1001).Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Jaren