Gjennom Østmarka mot Vangen

Tur nr: 139
Område: Østmarka
Lengde: 19.1 km
Gradering: Medium

Målet er Vangen – Skiforeningens storstue i den sørlige delen av Østmarka. Og vi starter i nord. Det blir en lang og fin tur sørover, inn til hjertet av Østmarka.

Første etappe går på skogsbilvei fra Ellingsrud til Mariholtet. Her er det mulighet for å ta inn ”forsyninger” før turen fortsetter mot sør. Vi kommer ganske straks fram til den store demningen sør for Mariholtet – og dermed ligger Nord-Elvåga foran oss. Med myke Østmarka-åser på begge sider skal vi først sørover til enden av vannet.

Etter en liten sving innom land, venter så Elvåga nummer to. Dermed er vi på Sør-Elvåga, og skal krysse isen fra nord til sør. Vi passer på at vi havner i riktig ”arm” av vannet – den østre – og kommer inn på land et stykke sør for søndre Skytten. Etter en strekning i noe ”knudrete” terreng passerer vi Eriksvann, og fortsetter mot Skjelbreia.

Fram til nå har bratte bakker og kneiker vært så godt som fraværende. Men nå blir det andre boller. Det venter nemlig en utfordring på siste strekket opp til Vangen. Men da er vi også framme – og kan slappe av med mat og drikke ved peisen.

God tur!Edit

Slik reiser du til og fra Ellingsrud

Nr Navn Fra Til Prepp Lengde i km
422 Lysløypa Ellingsrud - Mariholtet Ellingsrud Mariholtet 25.01.2021 4.1
188 Mariholtet - Nord-Elvåga - Petersbråtan Mariholtet Petersbråtan 26.01.2019 3.0
696 Skjelbreia - Sør-Elvåga - Petersbråtan Petersbråtan Skjelbreia 15.03.2019 9.2
423 Skjelbreia - Vangen Skjelbreia Vangen 20.01.2021 2.8