Barnevennlig rundtur til Lushaughytta

Tur nr: 171
Område: Hadelandsåsene
Lengde: 8.5 km
Gradering: Lett

Dette er en lett og fin tur som passer både for små og store. Turen går i området mellom Lygna og Lushaugen, i rundt 700 meters høyde.

Vi starter og avslutter turen ved skiparkeringa like ved Lygnasæter Hotell, rett ved riksveg 4. Løypa er enkel og lett å gå - her er det ingen lange og bratte motbakker.

Etter å ha gått langs Lygnavatnet, forlater vi lysløypa og går opp en liten bakke ved Gammelsætra. Vi tar til høyre, og er på veg innover myrene i flatt og fint terreng langs Grevsjøen.

Etter en liten motbakke er det flatt igjen, og vi fortsetter over Lustjern. Så er det svak stigning til myra nedenfor Lushaughytta. En kort bakke gjenstår, og vi er oppe ved hytta.

Her er det både kakao, vafler og mere til på menyen. Lushaughytta er et koselig og fint sted å stoppe for skifolk på tur. Stedet er åpent for servering store deler av vintersesongen.

Vi skal tilbake til Lygna, og velger løypa som går i svært lett terreng over myrene øst for Skarvåsen. Etter en fin utforkjøring er vi tilbake der vi startet.

God tur!Edit

Slik reiser du til og fra Lygna

Nr Navn Fra Til Prepp Lengde i km
499 Lygna - Grevsjøen - Lushaughytta Lygna Lushaughytta 12.04.2020 4.7
484 Lygna - Skarvåsen - Lushaughytta Lushaughytta Lygna 17.04.2020 3.8