Til skogs fra Drøbak

Drøbak er et populært utgangspunkt for skiturer. For også her i nærheten av Drøbaksundet kan det være fine forhold og godt skiføre. Vi skal innover i skogen, med golfbanen som utgangspunkt.

Første og siste del av turen går i lysløypa. Vi krysser golfbanen, og legger i vei mot nord. Et stykke etter Høyås er lysløypa slutt. Nå fortsetter vi turen i scooterpreparerte spor.

Vi krysser et par mindre veier og kommer fram til et løypekryss. Her skal vi holde til venstre. Hit kommer vi tilbake litt senere. Turen fortsetter mot nordøst, og nå venter det oss det litt stigning. To veier til må krysses før vi etter hvert er oppe ved Bølerhytta. Her var det servering tidligere.

Nå befinner vi oss litt lenger nord enn sørenden av Bunnefjorden, som ligger bak åsen i øst. Vi snur ved Bølerhytta, og legger i vei tilbake samme vei som vi kom. Nå går det unna i fine nedoverbakker.

I det allerede nevnte krysset passer vi på å holde til venstre, og er dermed i nye spor igjen. Herfra er det småkupert og lett terreng helt til "mål". Etter hvert kommer vi ut av skogen, og fortsetter over jordene ved Huseby. Vi svinger vestover mot Ottarsrud, og fortsetter fram til lysløypa. Vi tar til venstre, og nå gjenstår ca tre kilometer, så er vi tilbake på golfbanen.

God tur!Edit

Slik reiser du til og fra Drøbak

Nr Navn Fra Til Prepp Lengde i km
585 Drøbak - Høyås - Stubberudtjern Drøbak Stubberudtjern 02.02.2019 7.2
1103 Stubberudtjern - Bølerhytta Stubberudtjern Bølerhytta 02.02.2019 1.2
1103 Stubberudtjern - Bølerhytta Bølerhytta Stubberudtjern 02.02.2019 1.2
244 Ottarsrud - Huseby - Stubberudtjern Stubberudtjern Ottarsrud 02.02.2019 5.9
584 Drøbak - Høyås - Ottarsrud Ottarsrud Drøbak 12.03.2021 5.0