Til ROS-hytta fra sør

Denne turen i den sydlige delen av Kjekstadmarka er en fin runde i variert terreng. Du får oppleve både kulturlandskap, skog og flotte myrer. I tillegg kommer du innom serveringsstedet ROS-hytta.

Det er fint å starte skiturer ved Kjekstad golfbane i Røyken. Løypene på banen er blant de første som prepareres når snøen kommer, og det er stor parkeringsplass der. Det er nettopp ved parkeringsplassen vår tur starter. Det går først oppover i åpent lende før løypa går inn i skogen ved utslagsstedet for hull fire på golfbanen.

Gå rett frem i løypekrysset og følg løypa nordover til Trangeberget, der det er nytt løypekryss. Her tar du til venstre (vestover) og opp til Bertelsmyr, som er turens høyeste punkt (ca. 290 moh.). Ta gjerne frem kameraet her hvis solen skinner!

Nå venter utforkjøringer ned til ROS-hytta, der det kan passe med en pause. Ferden fortsetter sydover i lett terreng forbi Haukelia og i videre inn i kulturlandskapet ved Kjos (i retning Spikkestad). Den siste delen av turen går over både flate og kuperte jorder, først østover, men ved Transet gård nordover til løypekrysset nord for golfbanen. Derfra glir du nedover fairwayene den samme veien som du kom, og ender da turen på parkeringsplassen.

God tur!Edit

Slik reiser du til og fra Kjekstad golfbane

Nr Navn Fra Til Prepp Lengde i km
7 Kjekstad golfbane - Grinimyra - Trangeberget Kjekstad golfbane Trangeberget 28.12.2021 2.8
1200 Trangeberget - Bertelsmyr Trangeberget Bertelsmyr 28.12.2021 1.2
1199 Bertelsmyr - ROS-hytta Bertelsmyr ROS-hytta 28.12.2021 1.0
290 Kjekstad golfbane - Kjos - ROS-hytta ROS-hytta Kjekstad golfbane 19.02.2021 6.8