Hurummarka på langs

Tur nr: 363
Område: Hurummarka
Lengde: 13.4 km
Gradering: Medium

Vi skal gå Hurummarka på langs, fra sør til nord. Det er en variert og fin tur gjennom lett terreng. Stikkvannshytta har mat og drikke å by på.

Turen starter ved Fremadbanen på Filtvet. Du kan kjøre hit, eller ta buss til Røedsåsen. Løypa har litt stigning starten, og fortsetter i lett terreng mot Røstad. Her skiller vi lag med lysløypa og holder til venstre – innover Røstaddalen. Etter hvert blir det litt mer stigning mot Nøklemyr.

Fra Nøklemyr fortsetter turen i vekslende terreng med flate partier og stigninger. Vi passerer sundet mellom Langvann og Røsvann og går nordover mot Sions Dal og Rødvann. Vi kommer opp til Østernmyra, og herfra er det ikke lange veien å gå før vi er framme ved Stikkvann. På den andre siden av vannet ser vi Stikkvannshytta, der det er hyggelig å ta seg en rast. Skulle vi komme utenom åpningstiden, er det fint å slå seg ned på benkene utenfor.

Fra Stikkvannshytta setter vi kursen mot Semsporten. Det er lett terreng i starten, deretter får vi noen bratte utforkjøringer, før løypa flater ut den siste delen mot Semsporten. Ønsker du å ta buss herfra, er det ca. 700 meter å gå mot venstre til nærmeste busstopp (Steinerskolen).

God tur!



Edit

Slik reiser du til og fra Filtvet

Nr Navn Fra Til Prepp Lengde i km
878 Filtvet - Røstaddalen - Nøklemyr Filtvet Nøklemyr 19.02.2021 3.0
883 Nøklemyr - Sions dal - Rødvannsveien - Østernmyra Nøklemyr Østernmyra 11.03.2021 5.0
890 Østernmyra - Stikkvann - Stikkvannshytta Østernmyra Stikkvannshytta 20.03.2021 2.6
893 Semsporten - Stikkvannshytta Stikkvannshytta Semsporten 16.03.2021 3.0