Ringsmyrrunden

Tur nr: 491
Lengde: 4.9 km
Gradering: Lett

Flott runde i et fantastisk terreng på et av Krokskogens tak. Hele traseen går gjennom et myr- og skogområde mellom 560 og 600 moh., og er relativt flat. Turen egner seg godt for overnattingsgjester på Løvlia som vil ha en lett, kort tur. Den er også fin som en ekstratur for skiløpere som går tur/retur Løvlia fra Sørkedalen, Lommedalen, Sollihøgda eller andre innfallsporter til Krokskogen. I disse tilfellene er den super som oppvarmingstur før tilbaketuren.

Fra Løvlia går turen svakt oppover, over de vakre Lauvliflaka og frem til et løypekryss, ca. 1,5 km etter Løvlia. Her har det ofte vært plassert en snømåler som mange liker å kikke på. Du skal til venstre i krysset, og noen hundre meter senere til venstre i neste løypekryss på Stubdalsflaka.

Etter å ha kjør ned en bakke, og er du nede på Ringsmyrene. Dette åpne myrområdet er et opplagt sted for å ta en pause, spesielt sent på sesongen når vårsolen varmer. Her er det også et løypekryss, og du skal videre mot venstre.

I lett terreng bærer det sørover over myrdragene. Et av dem heter Sjustakemyr. Sagnet forteller at en gang slåss syv setergutter her med spisse stokker. Alle døde i kampen, og til minne om dem ble det satt ned syv stokker i myra. Disse ble etter hvert så harde at det ikke gikk an å skjære i dem!

Snart møter løypa kraftlinjen, som følges den siste strekningen mot Løvlia.

God tur!Edit

Nr Navn Fra Til Prepp Lengde i km
1566 Løvlia - Lauvliflaka Løvlia Lauvliflaka 15.04.2021 1.5
1214 Lauvliflaka - Ringsmyrene Lauvliflaka Ringsmyrene 15.04.2021 1.1
1565 Ringsmyrene - Løvlia Ringsmyrene Løvlia 15.04.2021 2.3