Rundtur innom Spålen

Område: Krokskogen
Lengde: 17.5 km
Gradering: Medium

Du kommer så vidt innom Spålen på dagens tur – kanskje det gir mersmak? Men i dag er det altså bare til nordenden av Spålen vi skal, fra Ringkollen.

Turen starter ved Skiforeningens oppslagstavle på parkeringsplassen. Herfra går første del av turen i lett og småkupert terreng opp til Kolltjern, via Borgersetra til Vambutjerna. Her har Skiforeningen satt opp en rastebu, der det er mulig å få kjøpt forfriskninger i åpningstiden.

Nå nærmer du deg Øyangsrøysa, som byr på friske nedoverbakker, følger så Spålsveien fram til Spålen. Her i nordenden av vannet møtes flere løyper – både fra Spålsbu, Tverrsjøstallen – og fra Øyangen, som er den du skal følge tilbake til utgangspunktet.

Nå går du mot nordvest, krysser Vesle Ugla, og kommer ut på isen øst for Geitøya. Ved Jonsetangen har du igjen fast grunn under beina, og går opp lia mot Kolltjern. Da gjenstår kun en liten bit ned til parkeringsplassen der du startet.

God tur!

Slik reiser du til og fra Ringkollen

Nr Navn Fra Til Prepp Lengde i km
237 Ringkollen - Vambu - Øyangsrøysa - Spålen N Ringkollen Spålen 14.04.2018 10.5