Vårtur til Hurdal 25. mars 2012

Skiforeningen tar opp en gammel tradisjon, og arrangerer igjen vårtur for å nyte vårskiføret som plutselig var over oss noen uker tidligere enn normalt. På disse turene prøver vi å vise fram nye områder, og i år går turen til Hurdal - et av de nye områdene som er innlemmet i Markadatabasen denne vinteren. Dette er et snøsikkert område med mange kvaliteter, og på denne turen vil du få en guidet introduksjon til området. Se på noen bilder fra området under, og les mer om turen lenger ned på siden.

Beskrivelse av ruta

Bli med på vårtur til Hurdal - til Minneåsen - i området mellom Hurdalssjøen og Mjøsa!

Turen starter på vestsiden av åsen, ved Hurdalsenteret. Senteret ligger like ved Haraldvangen. Herfra går vi først opp til Hermods plass. På deler av turen har vi fin utsikt ned mot Hurdalssjøen.

Fra Hermods plass er det mulig å forlenge turen ved å gå videre nordover. Men i den korteste varianten svinger man nå sørover, og fortsetter i småkupert terreng til Vingerdalstua. Dette er en koselig stue som også har et fint uteområde med bålplass og gapahuk.

Her blir det pause. Kanskje de som skal nordover, også blir med bort til Vingerdalstua først. De som ønsker det, kan ta en avstikker opp til Brenntoppen, der det er kjempeflott utsikt.

Turen fortsetter så sørover i flatt terreng og slake nedoverbakker. Ved Kinna tar vi til høyre, og er dermed på vei nordover igjen. Her er det bortimot flatt terreng, før vi så tar til venstre og kjører ned bakkene til Hurdalsenteret (ca. 700 meter).

Den lengste varianten av turen går altså nordover fra Hermods plass til Aklangen, til venstre her, og sørover igjen. Rett etter krysset ved Aklangen kommer turens tøffeste utfordring - en kombinasjon av kraftig nedoverbakke og høyresving, men bakken er svært kort. Videre går det svakt nedover og så oppover igjen, før nedkjøringen mot Hurdalssjøen. Den kan være krevende mot slutten.

Fra Siridalsvegen fortsetter turen rett sørover, vi tar til høyre og kjører ned lia til Hurdalsenteret igjen (ca. 700 meter).

Hvilken retning man går i, vil bli bestemt samme dag som turen gjennomføres. Dette har ikke minst sammenheng med føret. Korteste variant av turen er rundt 14,7 kilomter lang (Hurdalsenteret-Hermods plass-Vingerdalstua-Kinna-Hurdalsenteret). Lengste tur er ca. 21,4 (Hurdalsenteret-Hermods plass-Vingerdalstua-tilbake til Hermods plass (2,7)-Aklangen-Siridalsvegen-Hurdalsenteret. Evt. avstikker opp til Brenntoppen (1,0 km x 2) er ikke tatt med.

Det er Hurdal Hele Året som preparerer løypene i dette området. Langrennsgruppa i Hurdal Idrettslag har driftsansvaret for Vingerdalstua. Se bilder fra området her.

Noen nyttige linker

Praktiske detaljer

Busser
Bussene går fra Bussterminalen Galleri Oslo kl 8:30 og stopper underveis på Rosenhoff kl 8:40 (I Trondheimsveien rett ovenfor Carl Berner) og Gjelleråsen kl 8:55. Ankomst Hurdal kl 10. Angi hvor du går på i påmeldingsskjemaet. Retur fra Hurdalsenteret kl 15:30, ankomst Oslo kl 17:00.

Priser
Medlemmer kr 300, ikke-medlemmer kr. 350. Prisen dekker buss tur/retur Oslo. Betaling skjer på bussen

Vi tar forbehold om tilstrekkelig antall påmeldte (minst 30 deltagere) og skiføret. Fredag 23. mars legges det ut oppdatering på nett og på Twitter og Facebook.

Utstyr til rasting
Det vil være enkel servering på Vingerdalstua, men alle må i tillegg ha med seg mat og drikke til eventuell kortere rastere underveis. En sitteplate eller liggeunderlag er også lurt å ta med. Solbriller og solkrem alt etter værforholdene!

Påmeldingsskjema

Videre info om turen vil bli annonsert på Skiforeningens nettsider og på Twitter med hashtag #sfvaartur

Påmeldingen er nå stengt